Ara vostè es troba enfront de l’entrada d'un refugi antiaeri construït a la fi de l’estiu de 1937. Aquest refugi es va construir per la possibilitat de sofrir un bombardeig per part de l’aviació franquista, que havia atacat en nombroses ocasions la rereguarda republicana d'Alacant, com també faria posteriorment al Mercat de la capital, el 25 de maig de 1938. 

Entre les instal·lacions que es van erigir per a la seguretat del lloc, destaca el refugi, que comptava amb capacitat per a 200 persones i que es troba en bon estat de conservació. Per a la construcció, va ser necessari comptar amb el treball de més de 40 obrers de poblacions properes. Està situat en l'extrem sud-est de la pedania, més o menys a 30 metres de la pista de vol. Es tracta d'una construcció de 1.000 kg, excavada en mina a 13,80 metres de profunditat, amb una galeria revestida de formigó de 20 cms. De gruix, i de 70 metres de longitud.

Aquestes instal·lacions es van construir sobre terres de propietats privades i, després del seu ús militar, van tornar a les mans dels seus propietaris. Hui dia perduren les inscripcions d’alguns obrers que van participar en la construcció, així com les marques d’altres usos i reutilitzacions posteriors.

Els documents conservats en l'Arxiu de l'Exèrcit de l'Aire ens informen de l’existència d’almenys deu refugis més, distribuïts al voltant del camp d’aviació, que han restat en el record de molts veïns de la zona. No obstant això, aquestes construccions eren precàries i amb capacitat per a 20 persones com a màxim. Únicament en perviu un en molt mal estat de conservació, al NE del camp d'aviació, mentre que la resta van ser coberts pels camps de cultiu en èpoques posteriors.